Kaspar Colling Nielsen, forfatter. Foto: Miklós Szabó

Det er tabubelagt, at mennesket har en stor kapacitet for ondskab, mener forfatter til fremtidsbog om deportation af muslimer. 

Kaspar Colling Nielsen er forfatter til bl.a. “Den danske borgerkrig 2018-24” og “Det europæiske forår”, som tegner et grotesk, dystopisk og samfundssatirisk billede af fremtiden.

Mine fremskrivninger er et forsøg på at forstå, hvad det er for nogle skred, der sker i vores samfund. Alle har fornemmelsen af, at noget ryster og går i stykker. Det er underligt, for på overfladen går det godt – vi bruger flere penge på Black Friday end nogensinde.

Så hvorfor er det, at alle er bange?

Vi længes efter krigen som en form for sandhed. Det er en side af os selv, vi er nødt til at tage alvorligt. Mennesket har en sadistisk side. Det er den eneste måde, man kan forklare alle de overgreb, der altid følger med krigen.

Menneskets ondskab er tabubelagt

Det er tabubelagt, at vi har den side.  Jeg synes også, at kirken i de seneste mange år har været med til at undertrykke det faktum, at mennesket har en stor kapacitet for ondskab.

Min seneste bog handler om, at vi begynder at deportere muslimer. Konflikten mellem vesterlændinge og muslimer er eskaleret i 20 år. Jeg har svært ved at forestille mig, at det ikke på et tidspunkt munder ud i korporligheder.

Det er nogle meget stærke kræfter at slippe løs, og det er meget besnærende.

Kapitalforvalterne skal redde os

Det globale marked for varer, valuta og aktier har overtaget magten og styrer vores økonomi. Efter min mening er vores demokrati allerede i opløsning. Der er ingen lande eller institutioner, der kontrollerer markedet.

Udviklingen er ude af alles hænder.

Hvis nogen skal redde os, skal det være kapitalforvalterne og teknologiudviklerne. Mange investeringsfonde er begyndt at investere i klimavenlige aktier, fordi de ud fra benhårde, økonomiske kalkuler vurderer, at det kan betale sig.

Fortalt til Kåre Gade

Tema:
Dommedag

DEL ARTIKEL: