Leise og Lars Gustav ransager ‘Herrens Veje’

I takt med at DR’s dramaserie ‘Herrens Veje’ vises på DR1, vil sognepræsterne Leise og Lars Gustav gøre det umulige: De vil ransage ‘Herrens Veje’.

Hver søndag, når det ugentlige afsnit af ‘Herrens Veje’ toner ud, sætter Leise og Lars Gustav sig til tasterne for at udlægge teksten.

Hvad er det glade budskab? Prædiker serien for døve øren? Er den frelst, profetisk eller bare et syndigt rod? Og vil det lykkes Leise og Lars Gustav at finde meningen med det hele?

Følg med her, når Leise og Lars Gustav følger ‘Herrens Veje’ – fra den 25. september og hver mandag derefter.

Leise Christensen, sognepræst i Skt. Johannes i Aarhus, og Lars Gustav Lindhardt. sognepræst i Avedøre. (Foto: Kåre Gade)

Blå Bog, Leise Christensen:

Født i 1964 i Fredericia. Efter sin kandidateksamen blev Leise ph.d. på en afhandling om Prædikerens Bog, hvor (selv)modsigelsens nødvendighed blev belyst.

Efter seks år som sognepræst i et vestjysk landsogn blev hun lektor i den folkekirkelige efteruddannelse. I 2015 blev Leise fuldtidssognepræst i Skt. Johannes Sogn i Aarhus Domprovsti, hvor hun bor med den skotske terrier Frida. Et barn bor på Amager og et i Aarhus.

Leise er opvokset i en sømandsfamilie og har tilbragt en del af barndommen om bord på skibe, hvor man lærte andet og mere end sit Fadervor. Dette har siden vist sig at være en nyttig teologisk ballast i et præsteliv anno 2017.

Særligt interesserer Leise sig for Gammel Testamente, Jane Austen, hunde og Winston Churchill.

Blå Bog, Lars Gustav Lindhardt:

30 år gammel. Har været sognepræst i lidt mere end 3½ år, heriblandt godt 3 år i Avedøre Kirke.

Han er nok den eneste præst i verden, der er søn af to biskopper: Jan Lindhardt, Roskilde, og Tine Lindhardt, Odense.

Hans farfar var professor i teologi, og hans onkel var rektor på Pastoralseminaret i København. Lars Gustav prøver ikke lade denne arvelige belastning fylde for meget, og nogle gange lykkes det også.

Lars Gustav bor i Avedøre med sin kæreste, Pia, og hund, Cicero. Foruden arbejdet i sognet beskæftiger han sig en del med dåb og prædiken, ligesom han fra juni i år har været tilknyttet søværnet som orlogspræst.

DEL ARTIKEL: